Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i ciekawa w smaku potrawka. Spróbuj przyrządzić-to banalne- i doświadcz tego połączenia smaków.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 233
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 370
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11027
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 233
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 370
Składniki
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki na złoty kolor.
Śliwki umyj, namocz w ciepłej wodzie, następnie je rozgotuj. Rozgotowane śliwki przetrzyj przez druciane sitko.
Otrzymany przecier śliwkowy wymieszaj z plasterkami pieczarek. Oprósz niewielką ilością mąki.
Mieszając powoli dolewaj niewielkie ilości wina. Duś kila minut nie przestając mieszać.
Otrzymaną potrawkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką.
Podaj z ryżem lub kaszą i sałatą w sosie śmietanowym.