Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 20.04.2009
Odsłon: 2549
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki na złoty kolor.
Śliwki umyj, namocz w ciepłej wodzie, następnie je rozgotuj. Rozgotowane śliwki przetrzyj przez druciane sitko.
Otrzymany przecier śliwkowy wymieszaj z plasterkami pieczarek. Oprósz niewielką ilością mąki.
Mieszając powoli dolewaj niewielkie ilości wina. Duś kila minut nie przestając mieszać.
Otrzymaną potrawkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką.
Podaj z ryżem lub kaszą i sałatą w sosie śmietanowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)