Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i ciekawa w smaku potrawka. Spróbuj przyrządzić-to banalne- i doświadcz tego połączenia smaków.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35878
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 255
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 290
Składniki
Pieczarki umyj, oczyść, pokrój w plasterki. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki na złoty kolor.
Śliwki umyj, namocz w ciepłej wodzie, następnie je rozgotuj. Rozgotowane śliwki przetrzyj przez druciane sitko.
Otrzymany przecier śliwkowy wymieszaj z plasterkami pieczarek. Oprósz niewielką ilością mąki.
Mieszając powoli dolewaj niewielkie ilości wina. Duś kila minut nie przestając mieszać.
Otrzymaną potrawkę przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i papryką.
Podaj z ryżem lub kaszą i sałatą w sosie śmietanowym.