Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka warzywna z mięsem

Potrawka warzywna z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15283

Dodano:

Odsłon: 586

Super kaloryczny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolkę namoczyć i ugotować na półmiękko, kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki, marchewki, selera, pora obrać, drobno posiekać i połączyć z kapustą i fasolą. Mięso pokroić w kostkę, posolić, oprószyć mąką i zrumienić na tłuszczu. Warzywa wymieszać z przyprawami do smaku i podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do rondla, przykryć zrumienionym mięsem, następnie przykryć drugą połową warzyw. Po czym podlać wrzątkiem i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowe danie posypać świeżym posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń