Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pełna warzyw potrawka z parówkami to prosty sposób na sycące danie obiadowe, które podawać można ze świeżym pieczywem, ryżem lub kaszą.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7787
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7787
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
Marchewkę oraz pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w krążki lub półkrążki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki. 3 cebule obrać i pokroić w pióra. Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki.
Na patelni podgrzać olej, wrzucić pokrojone cebule i dusić pod przykryciem do zmięknięcia i zeszklenia. Następnie dodać pieczarki i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Kiedy pieczarki zmiękną zdjąć przykrywkę i smażyć, do odparowania wody.
W międzyczasie do garnka wrzucić pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę, zalać wodą i ugotować al dente. Następnie dodać podsmażone wcześniej pieczarki z cebulą, pokrojoną czerwoną i żółtą paprykę, 3 listki laurowe i 1 łyżeczkę wegety. Wymieszać i gotować ok. 15 minut.
Do garnka dodać pokrojone pomidory, wymieszać i gotować kolejne ok. 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojone parówki, podgotować kolejne kilkanaście minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec potrawkę spróbować i w razie potrzeby doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego!