Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie zawsze kiedy gotuję rosół robię też potrawkę.Sos jest prosty w przygotowaniu o słodko- kwaśnym smaku.Tym razem z agrestem , ale można zrobić z rodzynkami lub bez niczego. Do tego sosu idealny jest ryż.
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3583
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 379
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 62
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1445
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3583
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 379
Gulasz z resztek to rozwiązanie w duchu zero waste – idealny sposób na wykorz...
Odsłon: 62
Wszyscy lubią gołąbki, ale mało kto ma czas i cierpliwość do pracowitego zawi...
Odsłon: 1445
Składniki
Agrest zlewam , osobno sok i owoce.W ganku rozpuszczam masło , wsypuję mąkę i energicznie mieszam. Cały czas mieszając wlewam rosół i sok z agrestu. Najlepiej wlewać powoli i obserwować gęstość , aby sos nie wyszedł nam zbyt gęsty.
Kiedy sos ma swoją gęstość wsypuję cukier , dodaję powoi sok z cytryny.Cały czas mieszając.Ja lubię dosyć kwaśny sos więc wlewam cały sok , jeśli ktoś woli słodszy niech wleje mniej soku.
W kubku mieszam żółtka widelcem .Wyłanczam gotujący się sos , wlewam żółtka cały czas mieszając ok.30 sekund. Na koniec do sosu dodaję agrest i już nie mieszam. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanym mięsem drobiowym.