Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawie zawsze kiedy gotuję rosół robię też potrawkę.Sos jest prosty w przygotowaniu o słodko- kwaśnym smaku.Tym razem z agrestem , ale można zrobić z rodzynkami lub bez niczego. Do tego sosu idealny jest ryż.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 596
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18542
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 102
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 596
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18542
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 102
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 72
Składniki
Agrest zlewam , osobno sok i owoce.W ganku rozpuszczam masło , wsypuję mąkę i energicznie mieszam. Cały czas mieszając wlewam rosół i sok z agrestu. Najlepiej wlewać powoli i obserwować gęstość , aby sos nie wyszedł nam zbyt gęsty.
Kiedy sos ma swoją gęstość wsypuję cukier , dodaję powoi sok z cytryny.Cały czas mieszając.Ja lubię dosyć kwaśny sos więc wlewam cały sok , jeśli ktoś woli słodszy niech wleje mniej soku.
W kubku mieszam żółtka widelcem .Wyłanczam gotujący się sos , wlewam żółtka cały czas mieszając ok.30 sekund. Na koniec do sosu dodaję agrest i już nie mieszam. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanym mięsem drobiowym.