Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z gęsich żołądków

Potrawka z gęsich żołądków

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1925

Dodano:

Odsłon: 7040

Tym razem potrawka jest z żołądków gęsich ale pyszna jest również z kurzych.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Potrawka z gęsich żołądków

Przygotowanie

  1. Żołądki myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, przestudzamy i kroimy w paski.
    Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na oliwie podsmażamy cebulę i pieczarki, dodajemy pokrojone żołądki. Przesmażamy przez chwilę. Dodajemy koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze przez 10-15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń