Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z indyka w śmietanie"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32666
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 295
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 67
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32666
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 347
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój na niewielkie kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz. Cebulę oraz czosnek posiekaj, resztę warzyw pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć kawałeczki mięsa, cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Dołóż gałązki tymianku i szałwii oraz pozostałe warzywa. Wszystkie zalej winem oraz bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut. Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Potrawkę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp natką.Źródło: Tina