Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka z indyka w śmietanie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Filet opłucz, osusz, pokrój na niewielkie kawałeczki. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz. Cebulę oraz czosnek posiekaj, resztę warzyw pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć kawałeczki mięsa, cebulę i czosnek. Smaż chwilę. Dołóż gałązki tymianku i szałwii oraz pozostałe warzywa. Wszystkie zalej winem oraz bulionem.
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 35 minut. Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Potrawkę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe danie posyp natką.Źródło: Tina