Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z indyka z morelami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11604
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 77
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8045
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155097
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1115
Składniki
Sznycle z indyka opłucz, wytrzyj i pokrój w paski. Morele osącz z zalewy. Dymki oczyść, opłucz, jedną odłóż do dekoracji, a pozostałe potnij w grubsze, ukośne plasterki. Ryż wsyp na posolony wrzątek, gotuj wg opisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej, włóż mięso. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż dymki i morele. Zdejmij.
Na patelnię wlej bulion. Dołóż konfiturę, mieszając, zagotuj. Dodaj zasmażkę. Gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Dodaj posiekaną natkę, mięso, dymki i morele. Mocno razem podgrzej. Ryż odcedź, podawaj do potrawki. Danie udekoruj miętą i odłożoną dymką.Źródło: Naj