Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z indyka z morelami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12979
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12979
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Składniki
Sznycle z indyka opłucz, wytrzyj i pokrój w paski. Morele osącz z zalewy. Dymki oczyść, opłucz, jedną odłóż do dekoracji, a pozostałe potnij w grubsze, ukośne plasterki. Ryż wsyp na posolony wrzątek, gotuj wg opisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej, włóż mięso. Smaż je 2–3 minuty na dużym płomieniu. Pod koniec oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż dymki i morele. Zdejmij.
Na patelnię wlej bulion. Dołóż konfiturę, mieszając, zagotuj. Dodaj zasmażkę. Gotuj dalej, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Dodaj posiekaną natkę, mięso, dymki i morele. Mocno razem podgrzej. Ryż odcedź, podawaj do potrawki. Danie udekoruj miętą i odłożoną dymką.Źródło: Naj