Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 95
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3671
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 151
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 95
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3671
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 151
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 872
Składniki
Udka umyć ,osuszyć i przeciąć w stawie. Oprószyć solą i pieprzem. Cebule i czosnek obrać. Boczek ,cebule i czosnek pokroić w kostkę. W brytfance roztopić masło. Podsmażyć na nim udka ,dodać boczek ,cebule i czosnek i smażyć jeszcze ok. 5 min. Podlać 250 ml wody. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusić 1,5 h. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do udek po ok. 1 h duszenia. Dodać przecier i wymieszać. Następnie dodać bulion. Dusić ok. 30 min.
Chleb pokruszyć. Zagnieść z masłem i łyżeczką brązowego cukru i szczyptą soli. Temperaturę zwiększyć do 225 stopni ,posypać chlebową kruszonką ,zapiekać 15 min.