Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 184
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 47
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 184
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 47
Składniki
Udka umyć ,osuszyć i przeciąć w stawie. Oprószyć solą i pieprzem. Cebule i czosnek obrać. Boczek ,cebule i czosnek pokroić w kostkę. W brytfance roztopić masło. Podsmażyć na nim udka ,dodać boczek ,cebule i czosnek i smażyć jeszcze ok. 5 min. Podlać 250 ml wody. Przełożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusić 1,5 h. Marchewki i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do udek po ok. 1 h duszenia. Dodać przecier i wymieszać. Następnie dodać bulion. Dusić ok. 30 min.
Chleb pokruszyć. Zagnieść z masłem i łyżeczką brązowego cukru i szczyptą soli. Temperaturę zwiększyć do 225 stopni ,posypać chlebową kruszonką ,zapiekać 15 min.