Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z kaszą, kurczakiem i orzechami"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1556
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 307
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3303
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 741
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1556
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 307
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3303
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 741
Składniki
Pomidory umyć, nie obierać, pokroić w ćwiartki. 2 Cebule umyć, pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie, dodać obrany i posiekany czosnek, przyprawy. Zalać wodą (2 l), dodać umyte mięso i kości, gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 60 min. Mięso wyjąć, pokroić w kostkę (kości usunąć), dołożyć do garnka. Dodać pomidory, koncentrat dosypać kaszę i gotować do miękkości.
Przed podaniem posyp danie posiekaną kolendrą i podprażonymi na patelni (bez tłuszczu) pokrojonymi orzechami nerkowca.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium