Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z królika"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Opłucz fasolę, przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Odstaw na całą noc. Dymkę umyj, oczyść i drobno pokrój. Podsmaż na tłuszczu powstałym po obsmażeniu królika. Następnie wrzuć odcedzoną fasolę i pomidory w zalewie. Całość podgrzej.
Do fasoli dołóż wcześniej podsmażone mięso z królika . Dodaj liść laurowy i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozmaryn i oregano umyj i osusz na papierowym ręczniku. Drobno posiekaj i wsyp na patelnię (odłóż trochę do dekoracji).
Wszystko dokładnie wymieszaj, podlej niewielką ilością wody i przykryj pokrywką. Duś powoli do miękkości. Danie posyp świeżymi ziołami. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo