Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 55
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 164
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, pokroić na podłużne, cienkie kawałki (ok. 4 x 1 x 1 cm). Z przypraw i oliwy przygotować zaprawę (ziele stłuc w moździerzu, liść laurowy drobno pokruszyć). Wymieszać z nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Tak przygotowane mięso nastawić na dużym ogniu i szybko obsmażyć. Następnie zalać wodą i dusić ok. 30-40 minut, dolewając wodę w razie potrzeby.
Mąkę rozrobić w śmietanie i mleku, zahartować kilkoma łyżkami wytworzonego sosu. Wlać do mięsa i gotować jeszcze 3-4 minuty. Pod koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami lub kaszą. Na zdjęciu z kaszą gryczaną. Smacznego.