Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Filet z kurczaka opłukać, pokroić na podłużne, cienkie kawałki (ok. 4 x 1 x 1 cm). Z przypraw i oliwy przygotować zaprawę (ziele stłuc w moździerzu, liść laurowy drobno pokruszyć). Wymieszać z nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Tak przygotowane mięso nastawić na dużym ogniu i szybko obsmażyć. Następnie zalać wodą i dusić ok. 30-40 minut, dolewając wodę w razie potrzeby.
Mąkę rozrobić w śmietanie i mleku, zahartować kilkoma łyżkami wytworzonego sosu. Wlać do mięsa i gotować jeszcze 3-4 minuty. Pod koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami lub kaszą. Na zdjęciu z kaszą gryczaną. Smacznego.