Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które wnosi do naszego jadłospisu powiew Orientu – wspaniały, oszałamiający, jakże zachwycający aromat curry. Potrzeba na dwie głodne osoby:
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1126
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1126
Składniki
Piersi z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Pokrój je w kostkę.
Cebulę posiekaj, kukurydzę i ananasa osącz na sitku z zalewy.
Na dużej patelni lub w dużym rondlu, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj mięso i usmaż je.
Bardzo obficie oprósz mięso przyprawą curry oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszaj.
Na dużą patelnię lub do dużego rondla wlej śmietanę i zagotuj wszystko. Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta możesz dolać odrobinę wody.
Dodaj kukurydzę i ananasa, gotuj przez 15 minut.
Na niedużej patelni rozgrzej około jednej łyżki masła. Dodaj jedną łyżkę mąki i zasmażaj ciągle mieszając. Powinna wyjść taka super aksamitna ale niezbyt przysmażona zasmażka. Jeżeli masz problem z aksamitnym wyglądem zasmażki, to reguluj ją albo dodatkiem masła – gdy jest zbyt gęsta, albo mąki – gdy jest zbyt rzadka.
Tą aksamitną zasmażką zagęść potrawę. Serwuj z ryżem, makaronem lub z czym tam kto lubi.