Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które wnosi do naszego jadłospisu powiew Orientu – wspaniały, oszałamiający, jakże zachwycający aromat curry. Potrzeba na dwie głodne osoby:
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15026
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44992
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 779
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15026
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44992
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 779
Składniki
Piersi z kurczaka oczyść, umyj i osusz. Pokrój je w kostkę.
Cebulę posiekaj, kukurydzę i ananasa osącz na sitku z zalewy.
Na dużej patelni lub w dużym rondlu, na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj mięso i usmaż je.
Bardzo obficie oprósz mięso przyprawą curry oraz dopraw solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszaj.
Na dużą patelnię lub do dużego rondla wlej śmietanę i zagotuj wszystko. Jeżeli potrawa jest zbyt gęsta możesz dolać odrobinę wody.
Dodaj kukurydzę i ananasa, gotuj przez 15 minut.
Na niedużej patelni rozgrzej około jednej łyżki masła. Dodaj jedną łyżkę mąki i zasmażaj ciągle mieszając. Powinna wyjść taka super aksamitna ale niezbyt przysmażona zasmażka. Jeżeli masz problem z aksamitnym wyglądem zasmażki, to reguluj ją albo dodatkiem masła – gdy jest zbyt gęsta, albo mąki – gdy jest zbyt rzadka.
Tą aksamitną zasmażką zagęść potrawę. Serwuj z ryżem, makaronem lub z czym tam kto lubi.