Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kurczaka z warzywami i kiszonymi ogórkami, którą możemy podać na obiad np. z ryżem lub pieczywem
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 63
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 52
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 49
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 63
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 52
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to barszcz postny czy...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w słupki. Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojoną cebulę, lekko zrumienić.
Następnie dodać startą w słupki włoszczyznę, zamieszać i chwilę poddusić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone w dużą kostkę pieczarki.
Mięso przełożyć do garnka, wlać pól szklanki wody i dusić pod przykryciem. Do pół miękkiego mięsa dodać pieczarki, pokrojoną w słupki paprykę i ogórki, dusić do miękkości
Pod koniec do mięsa włożyć koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne.
Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.