Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawka z kurczaka z warzywami i kiszonymi ogórkami, którą możemy podać na obiad np. z ryżem lub pieczywem
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1591
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1591
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Składniki
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w słupki. Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać pokrojoną cebulę, lekko zrumienić.
Następnie dodać startą w słupki włoszczyznę, zamieszać i chwilę poddusić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojone w dużą kostkę pieczarki.
Mięso przełożyć do garnka, wlać pól szklanki wody i dusić pod przykryciem. Do pół miękkiego mięsa dodać pieczarki, pokrojoną w słupki paprykę i ogórki, dusić do miękkości
Pod koniec do mięsa włożyć koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne.
Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.