Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek w sosie to sycące danie jednogarnkowe, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 103
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3342
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Umyte o osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na patelni z rozgrzanym smalcem, przełożyć do garnka. Na patelnię wlać olej, podsmażyć pokrojoną w krążki marchewkę.
Do garnka z mięsem wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, marchewkę, odrobinę soli, gotować pod przykryciem.
Następnie podsmażyć drobno posiekany czosnek, cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i cukinię. Dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i papryką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z dodatkiem pieczywa.