Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek w sosie to sycące danie jednogarnkowe, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Umyte o osuszone mięso pokroić w kostkę, zrumienić na patelni z rozgrzanym smalcem, przełożyć do garnka. Na patelnię wlać olej, podsmażyć pokrojoną w krążki marchewkę.
Do garnka z mięsem wlać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, marchewkę, odrobinę soli, gotować pod przykryciem.
Następnie podsmażyć drobno posiekany czosnek, cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki i cukinię. Dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i papryką, połączyć z mięsem, zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z dodatkiem pieczywa.