Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej potrawce jest dużo papryki, pomidory, kukurydza, zamiast czerwonej fasoli, fasolka szparagowa i mięso z indyka. Danie jest pikantne i bardzo smaczne.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20636
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2356
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 69
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20636
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2356
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 69
Składniki
Fasolkę szparagową oczyścić z ogonków, umyć i ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Odcedzić na sicie. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki około 2 cm. W garnku z grubym dnem, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać pokrojone w grubą kostkę mięso z uda indyka. Pomieszać, przykryć i dusić aż mięso straci surowość. Dodać pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę oraz około 300 ml gorącej wody. Dusić pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę papryki. Oczywiście wcześnie pozbawione gniazd nasiennych. Teraz jeszcze koncentrat pomidorowy, cukier i zioła prowansalskie. Dusić około 30 minut, mieszać od czasu do czasu. Jeśli jest taka potrzeba dodać gorącej wody. Na koniec dodać jeszcze słodką czerwoną paprykę, chili, pokrojoną fasolę szparagową i kukurydzę oraz pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Pomieszać i jeszcze chwilę pogotować, żeby smaki się wymieszały. Smacznego.