Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest przepyszne! Polecam spróbować
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój na niewielkie kawałki. Do miski wsyp mąkę. Wrzuć kawałki mięsa, delikatnie obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć piersi, krótko przesmaż. Podlej odrobiną wody lub ewentualnie bulionem drobiowym i duś pod przykryciem 20 minut.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, przesmaż na łyżce masła, oprósz solą. Dodaj obrane, opłukane i pokrojone w drobną kostkę marchewki oraz przelany wrzątkiem groszek i kukurydzę. Smaż jeszcze 5 minut, podlej wodą i duś do miękkości warzyw (ok. 15 min). Na koniec dodaj mięso i posiekaną cebulę.
Resztę masła rozpuść na osobnej patelni. Wsyp bułkę tartą i przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do potrawki, wymieszaj starannie. Całość dopraw do smaku solą oraz kolorowym pieprzem. Podawaj z ryżem.