Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest przepyszne! Polecam spróbować
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój na niewielkie kawałki. Do miski wsyp mąkę. Wrzuć kawałki mięsa, delikatnie obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć piersi, krótko przesmaż. Podlej odrobiną wody lub ewentualnie bulionem drobiowym i duś pod przykryciem 20 minut.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, przesmaż na łyżce masła, oprósz solą. Dodaj obrane, opłukane i pokrojone w drobną kostkę marchewki oraz przelany wrzątkiem groszek i kukurydzę. Smaż jeszcze 5 minut, podlej wodą i duś do miękkości warzyw (ok. 15 min). Na koniec dodaj mięso i posiekaną cebulę.
Resztę masła rozpuść na osobnej patelni. Wsyp bułkę tartą i przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj do potrawki, wymieszaj starannie. Całość dopraw do smaku solą oraz kolorowym pieprzem. Podawaj z ryżem.