Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z piersi gęsi na miodzie"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 155
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut.
Oczyszczone piersi z gęsi pokroić w paseczki. Do miski wlać białe wino, ocet winny, sos sojowy i miód. Dodać mąkę ziemniaczaną i posiekaną drobno papryczkę chili. Wszystko dobrze wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Pokrojone mięso włożyć do marynaty i odstawić na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.
Zamarynowane mięso przełożyć do rondelka, podlać ok. 150 ml wody i dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodać do mięsa pokrojony w talarki por. Dusić na małym ogniu, aż pierś i warzywa staną się miękkie. Danie rozłożyć na 4 talerze, udekorować natką pietruszki, podawać z ryżem.Źródło: Życie na gorąco