Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z piersi gęsi na miodzie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6428
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut.
Oczyszczone piersi z gęsi pokroić w paseczki. Do miski wlać białe wino, ocet winny, sos sojowy i miód. Dodać mąkę ziemniaczaną i posiekaną drobno papryczkę chili. Wszystko dobrze wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem. Pokrojone mięso włożyć do marynaty i odstawić na co najmniej 2 godziny w chłodne miejsce.
Zamarynowane mięso przełożyć do rondelka, podlać ok. 150 ml wody i dusić na wolnym ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie dodać do mięsa pokrojony w talarki por. Dusić na małym ogniu, aż pierś i warzywa staną się miękkie. Danie rozłożyć na 4 talerze, udekorować natką pietruszki, podawać z ryżem.Źródło: Życie na gorąco