Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2033
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 115
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 203
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2033
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 115
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 203
Składniki
Do rondla z niewielką ilością rzepakowego oleju wrzuciłam 300 g polędwicy sopockiej pokrojonej w niewielką kostkę i podsmażyłam. Po chwili dodałam 2 posiekane cebule, około 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, płaską łyżeczkę curry, 50 ml ciemnego sosu sojowego, odrobinę harissy (można zastąpić chilli). W razie potrzeby można podlać niewielką ilością wody. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Dusiłam, aż pomidory były miękkie. Na koniec dodałam łyżkę sezamu. Potrawę należy osolić do smaku na sam koniec. Podałam z ryżem.