Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś wspaniały pomysł na zagospodarowanie zbywającej nam wędliny.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2994
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Do rondla z niewielką ilością rzepakowego oleju wrzuciłam 300 g polędwicy sopockiej pokrojonej w niewielką kostkę i podsmażyłam. Po chwili dodałam 2 posiekane cebule, około 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki, łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, płaską łyżeczkę curry, 50 ml ciemnego sosu sojowego, odrobinę harissy (można zastąpić chilli). W razie potrzeby można podlać niewielką ilością wody. Smażyłam około 10 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kosteczkę. Dusiłam, aż pomidory były miękkie. Na koniec dodałam łyżkę sezamu. Potrawę należy osolić do smaku na sam koniec. Podałam z ryżem.