Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z ryby z żurawiną"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Ogórek obierz, przekrój na pół i pokrój w paski. Filet z dorsza umyj i podziel na kawałki.
Olej rozgrzej na patelni i usmaż rybę. Zdejmij usmażony filet z patelni, a do powstałego sosu dodaj bulion i śmietanę. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj zaprawkę i gotuj jeszcze przez minutę, cały czas mieszając.
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do sosu wrzuć rybę, paski ogórka i żurawinę. Duś przez kilka minut na małym ogniu. Dodaj posiekany koperek i zagotuj. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.Źródło: Na żywo