Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon z warzywami w pełni, często przygotowuję dania jednogarnkowe z dużą ilością warzyw. Żeby danie było bardziej sycące dodałam kiełbasy, jest przepyszne.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5903
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5903
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4594
Składniki
Paprykę i cukinie pokroić w kostkę, por posiekać w pół krążki. Obraną marchewkę i kalarepę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować około 10-12 minut.
Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić pokrojony por, czosnek i paprykę. Następnie dodać pokrojoną cukinię, chwilę podsmażyć.
Połączyć z półmiękkimi warzywami.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni, dodać do warzyw i gotować.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z miękkimi warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.