Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z warzyw i kiełbasy

Potrawka z warzyw i kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 875

Dodano:

Odsłon: 407

Gdy sezon z warzywami w pełni, często przygotowuję dania jednogarnkowe z dużą ilością warzyw. Żeby danie było bardziej sycące dodałam kiełbasy, jest przepyszne.

Składniki

  • 1 kalarepa
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia żółta
  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia zielona
  • 40-50 dag kiełbasy cienkiej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka z warzyw i kiełbasy

Przygotowanie

  1. Paprykę i cukinie pokroić w kostkę, por posiekać w pół krążki. Obraną marchewkę i kalarepę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować około 10-12 minut.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić pokrojony por, czosnek i paprykę. Następnie dodać pokrojoną cukinię, chwilę podsmażyć.

  3. Połączyć z półmiękkimi warzywami.

  4. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni, dodać do warzyw i gotować.

  5. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z miękkimi warzywami, zagotować.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń