Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z wieprzowiny z ryżem"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Składniki
Polędwiczki pokrój w plasterki. Zalej zalewą z sosu sojowego, chili, soli i pieprzu. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pora, marchew i paprykę pokrój w kostkę, fasolkę w cząstki. Przysmaż na oleju. Na drugiej patelni podsmaż mięso, mieszając.
Dodaj do mięsa warzywa, i przyprawy. Wlej szklankę wody lub białego wina. Duś, by odparować płyn, dodaj kiełki bambusa i groszek konserwowy, duś całość jeszcze 10 minut. Na suchej patelni upraż sezam.
Na talerz wyłóż ryż, ułóż warzywa z polędwiczkami, całość posyp uprażonym sezamem. Potrawę możesz też przygotować z mieszanki mrożonych warzyw.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień