Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka z wieprzowiny z ryżem"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 118
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 118
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Składniki
Polędwiczki pokrój w plasterki. Zalej zalewą z sosu sojowego, chili, soli i pieprzu. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Pora, marchew i paprykę pokrój w kostkę, fasolkę w cząstki. Przysmaż na oleju. Na drugiej patelni podsmaż mięso, mieszając.
Dodaj do mięsa warzywa, i przyprawy. Wlej szklankę wody lub białego wina. Duś, by odparować płyn, dodaj kiełki bambusa i groszek konserwowy, duś całość jeszcze 10 minut. Na suchej patelni upraż sezam.
Na talerz wyłóż ryż, ułóż warzywa z polędwiczkami, całość posyp uprażonym sezamem. Potrawę możesz też przygotować z mieszanki mrożonych warzyw.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień