Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ziemniaki z obiadu z dnia poprzedniego i pytanie co z nich przygotować. Więc wymyśliłam sobie że przygotuję z nich prażuchy bo bardzo lubimy. Tak więc powstały te oto smaczne, proste i szybkie prażuchy. Polecam
garnek , szklanka, tłuczek, łyżka, nóż, patelnia, talerz,
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 670
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 219
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 350
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 141
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4629
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 670
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 46
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 219
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 350
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 141
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4629
Składniki
Ugotowane ziemniaki zalać gorącą wodą tak do połowy, doprowadzić do zagotowania. Na górę do gotujących ziemniaków wsypać mąkę rozprowadzając ją po całej powierzchni i gotować pod przykryciem około 5 minut. tak do zaparzenia maki. Po tym czasie ziemniaki z mąką zdjąć z ognia i ugniatać za pomocą tłuczka tak jak na piure. Masa ma być jednolita i gładka. W razie gdyby masa była za mocno zwarta dolać trochę gotowanej wody. Masę nakładać na talerze za pomocą dwóch łyżek formując kształt owalny czy podłużny. Prażuchy okrasić skwarkami z wytopionego boczku oraz podsmażonej cebuli. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. Danie można oprószyć lub udekorować koperkiem. Smacznego Rada; Łyżki można zamoczyć w wytopionym tłuszczu z boczku.
Prażuchy z ugotowanych ziemniaków z dnia poprzedniego gotowe do podania. Nic się nie zmarnowało. Smacznego