Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały mi ziemniaki z obiadu z dnia poprzedniego i pytanie co z nich przygotować. Więc wymyśliłam sobie że przygotuję z nich prażuchy bo bardzo lubimy. Tak więc powstały te oto smaczne, proste i szybkie prażuchy. Polecam
garnek , szklanka, tłuczek, łyżka, nóż, patelnia, talerz,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242914
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242914
Składniki
Ugotowane ziemniaki zalać gorącą wodą tak do połowy, doprowadzić do zagotowania. Na górę do gotujących ziemniaków wsypać mąkę rozprowadzając ją po całej powierzchni i gotować pod przykryciem około 5 minut. tak do zaparzenia maki. Po tym czasie ziemniaki z mąką zdjąć z ognia i ugniatać za pomocą tłuczka tak jak na piure. Masa ma być jednolita i gładka. W razie gdyby masa była za mocno zwarta dolać trochę gotowanej wody. Masę nakładać na talerze za pomocą dwóch łyżek formując kształt owalny czy podłużny. Prażuchy okrasić skwarkami z wytopionego boczku oraz podsmażonej cebuli. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie. Danie można oprószyć lub udekorować koperkiem. Smacznego Rada; Łyżki można zamoczyć w wytopionym tłuszczu z boczku.
Prażuchy z ugotowanych ziemniaków z dnia poprzedniego gotowe do podania. Nic się nie zmarnowało. Smacznego