Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To cudowne i proste ciasto przypadnie do gustu każdemu bezglutenowcowi, jak i glutenowcowi. Cudownie pachnący cynamon powoduje że od razu chcemy zjeść całe ciasto. Składniki: 250g mąki jaglanej ( można zastąpić owsianą lub mixem, jak kto woli, jednak odradzam w tym wypadku kukurydzianej) 3 jajka 50g oleju kokosowego 4 jabłka (ja użyłam jonagoldów ponieważ najbardziej je lubię) 1 łyżeczka bg proszku bezglutenowego 3 łyżki ksylitolu ( jeżeli wolisz bardziej słodkie dodaj więcej, ja akurat odzwyczaiłam się od słodkiego smaku) 1 łyżeczka cynamonu Sposób przygotowania: Jabuszka kroimy w małe kawałki. W misce mieszamy pozostałe składniki, dodajemy jabłka. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy 40-50 minut ( polecam jednak do suchego patyczka bo jak widać na zdjęciu troszkę mi się wierzch przyzelił) Smacznego! Zapraszam na mojego bloga: http://kuchennaokupacja.blogspot.com/
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 171
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 649
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1147
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 171
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 649
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 623
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1147
Składniki