Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to danie złożone z pieczarek oraz jajek. Doprawione przyprawami, natką i cebulką daje sycące i pyszne danie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1605
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6111
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8936
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 772
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1605
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6111
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8936
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy do zeszklenia. Do podsmażonej cebuli dodajemy obrane drobno pokrojone pieczarki. Całość doprawiamy pieprzem i solą, smażymy do 15 minut na średnim ogniu. Po odparowaniu nadmiaru wody pieczarki oprószamy mąką, dolewamy śmietanę i lekko mieszamy. Następnie wbijamy ostrożnie po jednym jajku. Smażymy do momentu, aż jajka się zetną. Całość posypujemy posiekaną cebulką zieloną oraz natką pietruszki. Podajemy z ziemniaczkami lub do frytek. Fajnie smakują z ulubioną sałatką.