Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo smaczne. Nie trzeba czekać, aż wyrośnie :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1559
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 844
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1559
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 844
Składniki
Do dużej miski wsypać mąkę, na nią skruszyć drożdże. Na pokruszone drożdże nasypać łyżeczkę cukru, a z boku miski łyżeczkę soli (tak żeby nie dotykała drożdży), dodać 4 łyżki oliwy z oliwek i całość zalać 3/4 kubka ciepłej wody.
Wymieszać łyżką ile się da.
Potem wyrobić rękami. Nie trzeba wyciągać ciasta z miski
Cisto od razu można rozwałkować. Nie trzeba czekać aż wyrośnie.
Ciasto posmarować keczupem lub sosem pomidorowym, pomijając boki, bo posmarowane się przypalą.
Następnie wystarczy już tylko nałożyć dodatki jakie lubimy i ser. Piec w piekarniku w 200 st. W moim wystarczy 24 minuty.
Ciasto wychodzi delikatne i chrupiące. Bardzo smaczne :)