Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może niebyt fotogeniczny, ale bardzo dobry, prosty i szybki gulasz, idealny np. do placków ziemniaczanych
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15400
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4614
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2725
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4887
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15400
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4614
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2725
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4887
Składniki
mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na ok. 30 min
boczek kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy do dużego rondla i wysmażamy na rumiano
jak już boczek się wytopi i zrumieni, wrzucamy mięso i smażmy kilka minut
teraz dodajemy posiekany dość drobno cebulę i czosnek i smażymy często mieszając
jak cebula się zeszkli dosypujemy paprykę i kminek, smażymy jeszcze 2-3 minuty
teraz dolewamy pomidory z puszki, a potem napełniamy do połowy puszkę wodą i również dolewamy do rondla
rondel przykrywamy i dusimy wszystko na małym ogniu przez około godzinę, co jakiś czas mieszając
na koniec, o ile to koniecznie, przyprawiamy gulasz solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)