Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może niebyt fotogeniczny, ale bardzo dobry, prosty i szybki gulasz, idealny np. do placków ziemniaczanych
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i odstawiamy na ok. 30 min
boczek kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy do dużego rondla i wysmażamy na rumiano
jak już boczek się wytopi i zrumieni, wrzucamy mięso i smażmy kilka minut
teraz dodajemy posiekany dość drobno cebulę i czosnek i smażymy często mieszając
jak cebula się zeszkli dosypujemy paprykę i kminek, smażymy jeszcze 2-3 minuty
teraz dolewamy pomidory z puszki, a potem napełniamy do połowy puszkę wodą i również dolewamy do rondla
rondel przykrywamy i dusimy wszystko na małym ogniu przez około godzinę, co jakiś czas mieszając
na koniec, o ile to koniecznie, przyprawiamy gulasz solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)