Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i zdrowe danie z ryżem, duża porcja warzyw
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
Ryż ugotuj (nie w torebce)
Na patelni rozgrzej oliwę, marchewkę i pietruszkę zetrzyj na małych oczkach, paprykę i pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć na patelnię i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
Do warzyw dodaj jogurt naturalny i wymieszaj, dopraw wedle uznania. Wrzuć na patelnię ugotowany ryż i wymieszaj.
Przełóż na talerze i opcjonalnie posyp potarganym kozim serem