Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma swoje kury, kaczki lub inny drób to wie dokładnie jaki jest smak tego mięsa. Jednak ci swoje to swoje fakt że o wiele dłużej się gotuje czy też piecze ale smak i ta kleistość jest mega. Kupne robi się szybciej lecz nie ma tego smaku nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33140
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33140
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9703
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 927
Składniki
Gotowe przedramię kaczki umyć, osuszyć, obsypać przyprawami. Wszystko wymieszać aby przyprawy weszły w mięso.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przełożyć je z całą zawartością czyli z przyprawami i olejem,
wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 2,5 godziny, po godzinie piekarnik ustawić na 230 stopni i piec nadal pod przykryciem, mięso podlać przegotowaną wodą, pół godziny przed końcem odkryć naczynie żaroodporne i podpiec mięso co jakiś czas go przekręcając.
Obiad podałam z ziemniakami sosem z mięsa oraz ogórki w musztardzie które robiłam na zimę.