Do góry

Dania główne Przepis na:

Przedramię kaczki pieczone.

Przedramię kaczki pieczone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 520 Ocena: 2824

Dodano:

Odsłon: 203

Kto ma swoje kury, kaczki lub inny drób to wie dokładnie jaki jest smak tego mięsa. Jednak ci swoje to swoje fakt że o wiele dłużej się gotuje czy też piecze ale smak i ta kleistość jest mega. Kupne robi się szybciej lecz nie ma tego smaku nikt mnie nie przekona że jest inaczej.

Składniki

  • 6 sztuk przedramię kaczki,
  • 2 łyżki przyprawy chimichurri ( mam od Organic - Fabryka Smaku ),
  • 0,5 łyżki czosnku niedźwiedziego,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 1 szklanka wody,
  • 3 łyżki oleju.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przedramię kaczki pieczone.

Przygotowanie

  1. Gotowe przedramię kaczki umyć, osuszyć, obsypać przyprawami. Wszystko wymieszać aby przyprawy weszły w mięso.

  2. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przełożyć je z całą zawartością czyli z przyprawami i olejem,

  3. wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 2,5 godziny, po godzinie piekarnik ustawić na 230 stopni i piec nadal pod przykryciem, mięso podlać przegotowaną wodą, pół godziny przed końcem odkryć naczynie żaroodporne i podpiec mięso co jakiś czas go przekręcając.

  4. Obiad podałam z ziemniakami sosem z mięsa oraz ogórki w musztardzie które robiłam na zimę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń