Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma swoje kury, kaczki lub inny drób to wie dokładnie jaki jest smak tego mięsa. Jednak ci swoje to swoje fakt że o wiele dłużej się gotuje czy też piecze ale smak i ta kleistość jest mega. Kupne robi się szybciej lecz nie ma tego smaku nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
Gotowe przedramię kaczki umyć, osuszyć, obsypać przyprawami. Wszystko wymieszać aby przyprawy weszły w mięso.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przełożyć je z całą zawartością czyli z przyprawami i olejem,
wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 2,5 godziny, po godzinie piekarnik ustawić na 230 stopni i piec nadal pod przykryciem, mięso podlać przegotowaną wodą, pół godziny przed końcem odkryć naczynie żaroodporne i podpiec mięso co jakiś czas go przekręcając.
Obiad podałam z ziemniakami sosem z mięsa oraz ogórki w musztardzie które robiłam na zimę.
Przepis dnia
Propozycja na smakowite i soczyste kawałki kaczki (piersi, skrzydełka i nóżki...
Odsłon: 87315
Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha,...
Odsłon: 14060
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37173
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1481
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 214
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 37173
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1481
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 214
Składniki
Gotowe przedramię kaczki umyć, osuszyć, obsypać przyprawami. Wszystko wymieszać aby przyprawy weszły w mięso.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przełożyć je z całą zawartością czyli z przyprawami i olejem,
wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 2,5 godziny, po godzinie piekarnik ustawić na 230 stopni i piec nadal pod przykryciem, mięso podlać przegotowaną wodą, pół godziny przed końcem odkryć naczynie żaroodporne i podpiec mięso co jakiś czas go przekręcając.
Obiad podałam z ziemniakami sosem z mięsa oraz ogórki w musztardzie które robiłam na zimę.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia caprese
Dania główne
Wątróbka z cebulką
Dania główne
Krążki cukiniowe
Dania główne
Gryczaki z tartymi ziemniakami
Cukinia caprese
Cukinia caprese jest inspirowana tradycyjną, włoską przekąską o trzech kolora...
Odsłon: 8
Wątróbka z cebulką
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 76