Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto ma swoje kury, kaczki lub inny drób to wie dokładnie jaki jest smak tego mięsa. Jednak ci swoje to swoje fakt że o wiele dłużej się gotuje czy też piecze ale smak i ta kleistość jest mega. Kupne robi się szybciej lecz nie ma tego smaku nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35707
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6013
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35707
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6013
        
        
                Składniki
Gotowe przedramię kaczki umyć, osuszyć, obsypać przyprawami. Wszystko wymieszać aby przyprawy weszły w mięso.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przełożyć je z całą zawartością czyli z przyprawami i olejem,
wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 2,5 godziny, po godzinie piekarnik ustawić na 230 stopni i piec nadal pod przykryciem, mięso podlać przegotowaną wodą, pół godziny przed końcem odkryć naczynie żaroodporne i podpiec mięso co jakiś czas go przekręcając.
Obiad podałam z ziemniakami sosem z mięsa oraz ogórki w musztardzie które robiłam na zimę.