Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska na bagietce"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85321
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85321
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4132
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7172
Składniki
Biały ser dokładnie rozdrobnij, np. widelcem (możesz go też zmielić, lub kupić od razu zmielony twaróg).
Następnie wymieszaj go z taką ilością śmietany 30 proc., aby miał konsystencję wygodną do smarowania.
Tak przygotowany twarożek dopraw następnie do smaku cukrem oraz cukrem waniliowym i cynamonem. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie owoce umyj starannie, osusz i przygotuj, zależnie od rodzaju (truskawki – oszypułkuj i pokrój, maliny – pokrój, wiśnie wydryluj, porzeczki lub jagody – przebierz).
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół, a następnie każdą połowę na dwie części. Pieczywo obsmaż lekko na maśle od miękkiej strony (przekrojonej), następnie rozsmaruj na nim doprawiony serek.
Na każdej kromce ułóż dużo owoców, posyp je listkami ziół. Po przygotowaniu od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety