Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na grillowane warzywa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
• na 4 porcje •: 45 min •Porcja: 220 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł
Cukinie oczyść, opłucz, potnij w ukośne plasterki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami. Strąki umyj, pokrój w grubą kostkę. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha. Zioła opłucz, osusz. Igiełki rozmarynu oraz listki tymianku oderwij od gałązek. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z oliwą oraz posiekanym rozmarynem i tymiankiem.
Warzywa włóż do dużej miseczki. Posyp solą oraz pieprzem. Polej oliwą z czosnkiem i ziołami, przemieszaj. Odstaw na ok. 30 minut. Następnie zamarynowane warzywa ułóż na aluminiowych tackach do grillowania. Postaw na mocno rozgrzanym ruszcie. Piecz przez 7–10 minut.
Upieczone warzywa wyłóż na talerze przybrane listkami sałaty. Podawaj je z kawałkiem chrupiącej bagietki albo jako dodatek do pieczonych mięsnych dań.Źródło: Naj