Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet domowy przygotowuje się bardzo łatwo i szybko. To doskonały pomysł na przekąskę lub pożywne śniadanie. W zależności od sposobu podania bagietka z pasztetem może ozdobić nawet stół bankietowy. Przy minimalnym nakładzie tanich i ogólnodostępnych składników otrzymasz aromatyczny i delikatny domowy pasztet.
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 3822
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 268
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 278
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 64
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1444
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 3822
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 268
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 278
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 64
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1444
Składniki
Obierz i pokrój cebulę w piórka. Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż warzywa, aby zaczęły pachnieć. Dopraw przyprawami. Następnie odłóż warzywa na talerz.
Umyj wątróbkę, usuń żyłki i osusz. Pokrój każdą wątróbkę na pół i obtocz w mące. Na tej samej patelni, na której smażyła się cebula z marchewką, podsmaż wątróbkę (ok. 2 minut z każdej strony). Następnie wlej na patelnię śmietanę, ponownie dopraw przyprawami, wymieszaj, przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i duś około 10-15 minut. Gdy wątróbka trochę przestygnie pomieszaj ją z cebulą i marchewką i zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Możesz też użyć blendera, jednak pasztet przepuszczony przez maszynkę będzie bardziej mięsisty i grubszy, natomiast konsystencja pasztetu blendowanego będzie przypominała mus. Pasztet przełóż do słoików i przechowuj w lodówce.