Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na roladę drobiowo-brokułową

Przepis na roladę drobiowo-brokułową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Przepis na roladę drobiowo-brokułową"

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Przepis na roladę drobiowo-brokułową

Przygotowanie

  1. Brokuł dzielę na różyczki, opłukuję je i na 10 min zalewam posoloną zimną wodą. Po tym czasie gotuję je (bez przykrywania, by nie straciły koloru) na półtwardo, ok. 5 min.

  2. Wyjmuję łyżką cedzakową. Pierś z kurczaka kroję w kostkę (o boku ok. 1 cm).

  3. Ciasto rozmrażam w temperaturze pokojowej, następnie rozwijam je na stolnicy. Ser trę na tarce o małych otworkach. Na środku ciasta, od jednego brzegu do drugiego, układam na zmianę ser, mięso i brokuły.

  4. oprószam solą i pieprzem. Boki ciasta nacinam pod skosem co 1,5 cm. Zawijam je ku górze na zakładkę, tworząc efektowny warkocz.

  5. Roladę smaruję rozmąconym jajkiem. Przekładam na blaszkę i piekę około 30 minut w 180 st. (do zrumienienia).

  6. Gotową roladę kroję pod skosem i podaję na ciepło.

  7. ok. 60 min

  8. Porcja zawiera ok. 350 kcal

  9. Porcja kosztuje ok. 4 zł

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń