Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na roladę drobiowo-brokułową"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6315
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13858
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6315
Składniki
Brokuł dzielę na różyczki, opłukuję je i na 10 min zalewam posoloną zimną wodą. Po tym czasie gotuję je (bez przykrywania, by nie straciły koloru) na półtwardo, ok. 5 min.
Wyjmuję łyżką cedzakową. Pierś z kurczaka kroję w kostkę (o boku ok. 1 cm).
Ciasto rozmrażam w temperaturze pokojowej, następnie rozwijam je na stolnicy. Ser trę na tarce o małych otworkach. Na środku ciasta, od jednego brzegu do drugiego, układam na zmianę ser, mięso i brokuły.
oprószam solą i pieprzem. Boki ciasta nacinam pod skosem co 1,5 cm. Zawijam je ku górze na zakładkę, tworząc efektowny warkocz.
Roladę smaruję rozmąconym jajkiem. Przekładam na blaszkę i piekę około 30 minut w 180 st. (do zrumienienia).
Gotową roladę kroję pod skosem i podaję na ciepło.
ok. 60 min
Porcja zawiera ok. 350 kcal
Porcja kosztuje ok. 4 złŹródło: Tina