Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na taco"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 150
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 88
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Sałatę umyj, osusz, porwij lub pokrój nożem na mniejsze kawałki. Pomidory umyj, osusz, pokrój w kostkę. Paprykę potnij w bardzo cienkie paski.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Dodaj kmin, mieloną kolendrę, słodką i ostrą mieloną paprykę, mieszając smaż ok. 20 sekund. Następnie dodaj mięso, wymieszaj. Smaż ok. 10 min od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodaj pomidory z puszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość duś na małym ogniu 10-15 min od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Muszle do taco włóż na 3 min do piekarnika nagrzanego do 180°C (dzięki temu będą bardziej chrupiące). Do każdej nałóż mięso. Na wierzchu rozłóż pokrojoną sałatę, pomidory oraz pokrojoną w paski paprykę.
40 minut. Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie