Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne połączenie mięsa z pieczarkami, boczkiem, porem, zalany sosem myśliwskim...
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 36
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 138
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 36
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 138
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
mięso pokroić w kostkę jak do gulaszu, poddusić na patelni, doprawić solą i pieprzem.
cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni.
por pokroić w pólplasterki, podsmażyć na patelni.
pieczarki pokroić, poddusić na patelni, doprawić pieprzem i solą.
sos myśliwski wsypać do śmietany, roztrzepać trzepaczką.
w żaroodpornym naczyniu układać warastwami: mięso, cebulę z boczkiem, por, pieczarki. Zalać to sosem myśliwskim, ułożyć na wierzch plsterki sera tostowego. Piec w nagrzanym piekarniku do 185 stopni przez około pół godziny. smacznego.