Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przystawka z awokado"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 227
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 776
Składniki
Awokado umyj starannie pod bieżącą wodą. Przekrój na pół, usuwając przy tym pestkę. Część miąższu wydrąż, tworząc miseczki z awokado. Skrop ich środki sokiem z cytryny.
Wydrążony miąższ rozgnieć widelcem lub drobno posiekaj. Skrop pozostałym sokiem z cytryny. Dodaj pokruszony ser feta oraz przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Całość zmiksuj lub utrzyj na pastę.
Powstałą pastę serową dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili w proszku. Nakładaj dekoracyjnie do miseczek z awokado. Rozłóż na talerzyki lub ustaw na jednym półmisku. Dekoruj kawałkami czerwonej papryki oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety