Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przystawka z awokado"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23103
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23103
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
Awokado umyj starannie pod bieżącą wodą. Przekrój na pół, usuwając przy tym pestkę. Część miąższu wydrąż, tworząc miseczki z awokado. Skrop ich środki sokiem z cytryny.
Wydrążony miąższ rozgnieć widelcem lub drobno posiekaj. Skrop pozostałym sokiem z cytryny. Dodaj pokruszony ser feta oraz przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Całość zmiksuj lub utrzyj na pastę.
Powstałą pastę serową dopraw do smaku solą, pieprzem oraz chili w proszku. Nakładaj dekoracyjnie do miseczek z awokado. Rozłóż na talerzyki lub ustaw na jednym półmisku. Dekoruj kawałkami czerwonej papryki oraz pokrojonymi w plasterki oliwkami.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety