Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ryby namoczyć w soku z cytryny i schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin.
Po schłodzeniu nacieramy rybę solą i pieprzem i papryką. Do wewnętrznej części wkładamy koperek, pietruszkę i świeży rozmaryn.
Smażymy z każdej strony ok. 5 minut. Pod koniec smażenia położyć na rybie kawałek masła (do rozpuszczenia). Do dzieła smakosze.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

madziak 25 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Masz rację - "smakowita ryba" a ja raczej bym powiedziała, że przepyszna :). Uwielbiam pstrąga, polecam pieczonego na grilu :) Na gotową rybkę nakładam mieszankę masła z czosnkiem i ulubionmi ziołami.... Poezja.... Ech gdzie ja teraz dorwę pstrąga :(11 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 09 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
a rybka lubi pływać , taka dobra ..... to pewnie w czymś równie dobrym - może białe winko?12 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
dobra ryba nie jest zła, a Twoja to rozkosz dla podniebienia!12 Kto głosował? | Odpowiedz

ewela1212 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
akurat kilka pstragow dzis zlowilam:) wiec przepis sie przyda.12 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
jakie Ty masz tutaj pyszności!12 Kto głosował? | Odpowiedz