Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg

Przepis dnia 2011-07-25
Pstrąg

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2254

Dodano:

Odsłon: 18963

Smakowita ryba.

Składniki

  • pstrągi, 2 szt.
  • koperek, 1natka
  • pietruszka, 1natka
  • oliwa z oliwek lub z pestek winogron, 1/2 szklanki
  • sól i pieprz
  • cytryna, 1 szt
  • świeży rozmaryn, 4 małych gałązek
  • papryka słodka w proszku
  • masło, 1/4 kostki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg

Przygotowanie

  1. Ryby namoczyć w soku z cytryny i schłodzić w lodówce ok 1-2 godzin.

  2. Po schłodzeniu nacieramy rybę solą i pieprzem i papryką. Do wewnętrznej części wkładamy koperek, pietruszkę i świeży rozmaryn.

  3. Smażymy z każdej strony ok. 5 minut. Pod koniec smażenia położyć na rybie kawałek masła (do rozpuszczenia). Do dzieła smakosze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 25 lipca 2011 Masz rację - "smakowita ryba" a ja raczej bym powiedziała, że przepyszna :). Uwielbiam pstrąga, polecam pieczonego na grilu :) Na gotową rybkę nakładam mieszankę masła z czosnkiem i ulubionmi ziołami.... Poezja.... Ech gdzie ja teraz dorwę pstrąga :(

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 09 czerwca 2010 a rybka lubi pływać , taka dobra ..... to pewnie w czymś równie dobrym - może białe winko?

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 czerwca 2010 dobra ryba nie jest zła, a Twoja to rozkosz dla podniebienia!

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewela1212 06 czerwca 2010 akurat kilka pstragow dzis zlowilam:) wiec przepis sie przyda.

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń