Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
papier do pieczenia
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3067
Składniki
Na maśle/ oliwie szkli się drobno posiekane szalotki. Gdy zaczną się złocić to znak, że można dodać wino i dodać śmietanę i kapary. Sos trzeba trochę pogotować, aż cebulka całkiem zmięknie a sos nabierze gęstości i smaku. Można ewentualnie go posolić.
Rybę, posypana solą i chili, można usmażyć na papierze do pieczenia. Wtedy nie będzie problemu z przywieraniem skóry i łatwo się ją obraca. Usmażoną rybę wystarczy polać sosem. i podać na przykład z ziemniakami.
Smacznego :)