Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
papier do pieczenia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 698
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2815
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14563
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 698
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2815
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14563
Składniki
Na maśle/ oliwie szkli się drobno posiekane szalotki. Gdy zaczną się złocić to znak, że można dodać wino i dodać śmietanę i kapary. Sos trzeba trochę pogotować, aż cebulka całkiem zmięknie a sos nabierze gęstości i smaku. Można ewentualnie go posolić.
Rybę, posypana solą i chili, można usmażyć na papierze do pieczenia. Wtedy nie będzie problemu z przywieraniem skóry i łatwo się ją obraca. Usmażoną rybę wystarczy polać sosem. i podać na przykład z ziemniakami.
Smacznego :)