Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna ryba pieczona na kolorowych warzywach. Banalne w przygotowaniu, zachwyca wyglądem i smakiem!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4504
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4504
Składniki
Ziemniaki kroimy w ćwiartki, cebulę w ósemki. Mieszamy z olejem, przyprawą do ziemniaków i papryką wędzoną. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
W czasie pieczenia szykujemy rybę - myjemy ją i osuszamy papierowym ręcznikiem. Środek nacieramy sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wkładam też pokrojone masło. Skórę można naciąć nożem. Kiedy ziemniaki będę już podpieczone wyciągamy je z piekarnika. Dodajemy kukurydzę i pokrojonego brokuła, mieszamy. Na warzywa kładziemy pstrąga i na około układamy połówki pomidorów.
Pieczemy w 180 stopniach kolejne 25-30 minut. Długość pieczenia zależy od wielkości ryby i ziemniaków.