Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egzotyczna wariacja na temat rodzimego pstrąga zainspirowana kuchnią chorwacką
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 232
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1441
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4139
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 165
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1210
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2387
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 232
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1441
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4139
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 165
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1210
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2387
Składniki
Przepis na szpinak: Zaczynamy od ugotowania ziemniaka. W czasie gdy ziemniak będzie się gotował, w garnku dusimy szpinak baby z niewielką ilością wody. Do szpinaku dodajemy ugotowanego ziemniaka, 2 ząbki czosnku i sól. Wszystko zagniatamy widelcem tak aby ziemniak się rozleciał
Przepis na sos do ryby: Rozmrożone i opłukane krewetki smażymy z łyżką masła na patelni po ok 1 minucie na każdej stronie. W międzyczasie wciskamy 1 ząbek czosnku i solimy. Całość posypujemy łyżką mąki i po chwili dolewamy kilka łyżek zimnej wody, cały czas mieszając. Zalewamy 330 ml śmietanki kremówki i trzymamy nad ogniem aż zgęstnieje.
Przepis na rybę: Filety z pstrąga przyprawiamy solą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Grilujemy na grillu elektrycznym, patelni grillowej lub smażymy na zwykłej patelni z odrobiną oleju, po kilka minut z każdej strony, aż uznamy, że ryba jest gotowa. Rybę układamy na talerzu polewając sosem z krewetkami. Obok układamy szpinak. Podajemy z frytkami i dobrze schłodzonym chorwackim białym winem :) Smacznego.