Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egzotyczna wariacja na temat rodzimego pstrąga zainspirowana kuchnią chorwacką
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 870
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13147
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 870
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13147
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Przepis na szpinak: Zaczynamy od ugotowania ziemniaka. W czasie gdy ziemniak będzie się gotował, w garnku dusimy szpinak baby z niewielką ilością wody. Do szpinaku dodajemy ugotowanego ziemniaka, 2 ząbki czosnku i sól. Wszystko zagniatamy widelcem tak aby ziemniak się rozleciał
Przepis na sos do ryby: Rozmrożone i opłukane krewetki smażymy z łyżką masła na patelni po ok 1 minucie na każdej stronie. W międzyczasie wciskamy 1 ząbek czosnku i solimy. Całość posypujemy łyżką mąki i po chwili dolewamy kilka łyżek zimnej wody, cały czas mieszając. Zalewamy 330 ml śmietanki kremówki i trzymamy nad ogniem aż zgęstnieje.
Przepis na rybę: Filety z pstrąga przyprawiamy solą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Grilujemy na grillu elektrycznym, patelni grillowej lub smażymy na zwykłej patelni z odrobiną oleju, po kilka minut z każdej strony, aż uznamy, że ryba jest gotowa. Rybę układamy na talerzu polewając sosem z krewetkami. Obok układamy szpinak. Podajemy z frytkami i dobrze schłodzonym chorwackim białym winem :) Smacznego.