Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egzotyczna wariacja na temat rodzimego pstrąga zainspirowana kuchnią chorwacką
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9973
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2593
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1734
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 653
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3845
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9973
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2593
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1734
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 653
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3845
Składniki
Przepis na szpinak: Zaczynamy od ugotowania ziemniaka. W czasie gdy ziemniak będzie się gotował, w garnku dusimy szpinak baby z niewielką ilością wody. Do szpinaku dodajemy ugotowanego ziemniaka, 2 ząbki czosnku i sól. Wszystko zagniatamy widelcem tak aby ziemniak się rozleciał
Przepis na sos do ryby: Rozmrożone i opłukane krewetki smażymy z łyżką masła na patelni po ok 1 minucie na każdej stronie. W międzyczasie wciskamy 1 ząbek czosnku i solimy. Całość posypujemy łyżką mąki i po chwili dolewamy kilka łyżek zimnej wody, cały czas mieszając. Zalewamy 330 ml śmietanki kremówki i trzymamy nad ogniem aż zgęstnieje.
Przepis na rybę: Filety z pstrąga przyprawiamy solą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Grilujemy na grillu elektrycznym, patelni grillowej lub smażymy na zwykłej patelni z odrobiną oleju, po kilka minut z każdej strony, aż uznamy, że ryba jest gotowa. Rybę układamy na talerzu polewając sosem z krewetkami. Obok układamy szpinak. Podajemy z frytkami i dobrze schłodzonym chorwackim białym winem :) Smacznego.