Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie obiadowe. Zdrowe, lekkie, trochę innowacyjne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 147
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 33
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 36
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 13
Polecam na kolację.
Odsłon: 445
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 147
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 33
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 36
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 13
Polecam na kolację.
Odsłon: 445
Składniki
Marynata: Cytrynę pokroić na kilka części i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron przez minutę. Następnie dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz, miód, i ziarna kolendry. Smażyć jeszcze minutę. Odstawić z ognia i do ciepłej marynaty dodać pokrojony w plastry czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Przemieszać i zostawić do wystygnięcia. Masło ziołowe: 2 łyżki masła rozetrzeć z posiekaną natką pietruszki, bazylią i rozmarynem. Dodać odrobinę soli.
Ryby oczyścić. Do środka włożyć zimną marynatę cytrynową. Ryby naciąć ukośnie w 3 miejscach z obu stron, w szczeliny włożyć trochę masła ziołowego. Między nacięciami związać rybę sznurkiem kuchennym, aby marynata nie wypływała. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 min z funkcja góra - dół. Następnie przełączyć na termoobieg i piecz jeszcze 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu, odcedzić i ostudzić. Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić i osuszyć. Przełożyć do miski. Do kaszy dodać pokrojonego w kostkę ogórka, cebulkę dymkę, rzodkiewkę oraz roszponkę. Do przygotowanych składników dodać ocet winny, sól, pieprz, cukier oraz oliwę. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę można przygotować wcześniej i odstawić do lodówki. Podawać z pstrągiem tęczowym. Smacznego!