Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie obiadowe. Zdrowe, lekkie, trochę innowacyjne.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 330
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 71
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 47
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2369
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 330
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 71
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 47
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2369
Składniki
Marynata: Cytrynę pokroić na kilka części i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron przez minutę. Następnie dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz, miód, i ziarna kolendry. Smażyć jeszcze minutę. Odstawić z ognia i do ciepłej marynaty dodać pokrojony w plastry czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Przemieszać i zostawić do wystygnięcia. Masło ziołowe: 2 łyżki masła rozetrzeć z posiekaną natką pietruszki, bazylią i rozmarynem. Dodać odrobinę soli.
Ryby oczyścić. Do środka włożyć zimną marynatę cytrynową. Ryby naciąć ukośnie w 3 miejscach z obu stron, w szczeliny włożyć trochę masła ziołowego. Między nacięciami związać rybę sznurkiem kuchennym, aby marynata nie wypływała. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 min z funkcja góra - dół. Następnie przełączyć na termoobieg i piecz jeszcze 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu, odcedzić i ostudzić. Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić i osuszyć. Przełożyć do miski. Do kaszy dodać pokrojonego w kostkę ogórka, cebulkę dymkę, rzodkiewkę oraz roszponkę. Do przygotowanych składników dodać ocet winny, sól, pieprz, cukier oraz oliwę. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę można przygotować wcześniej i odstawić do lodówki. Podawać z pstrągiem tęczowym. Smacznego!