Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie obiadowe. Zdrowe, lekkie, trochę innowacyjne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3220
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Marynata: Cytrynę pokroić na kilka części i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron przez minutę. Następnie dodać pokrojoną cebulę, sól, pieprz, miód, i ziarna kolendry. Smażyć jeszcze minutę. Odstawić z ognia i do ciepłej marynaty dodać pokrojony w plastry czosnek oraz gałązkę rozmarynu. Przemieszać i zostawić do wystygnięcia. Masło ziołowe: 2 łyżki masła rozetrzeć z posiekaną natką pietruszki, bazylią i rozmarynem. Dodać odrobinę soli.
Ryby oczyścić. Do środka włożyć zimną marynatę cytrynową. Ryby naciąć ukośnie w 3 miejscach z obu stron, w szczeliny włożyć trochę masła ziołowego. Między nacięciami związać rybę sznurkiem kuchennym, aby marynata nie wypływała. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 min z funkcja góra - dół. Następnie przełączyć na termoobieg i piecz jeszcze 5 minut.
Kaszę jęczmienną ugotować według przepisu, odcedzić i ostudzić. Wszystkie warzywa dokładnie oczyścić i osuszyć. Przełożyć do miski. Do kaszy dodać pokrojonego w kostkę ogórka, cebulkę dymkę, rzodkiewkę oraz roszponkę. Do przygotowanych składników dodać ocet winny, sól, pieprz, cukier oraz oliwę. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę można przygotować wcześniej i odstawić do lodówki. Podawać z pstrągiem tęczowym. Smacznego!