Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg w boczku na kaszy gryczanej"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4148
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416373
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4148
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416373
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz, odstaw.
Pstrągi umyj, natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem. Każdy owiń plasterkami boczku. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Smaż pstrągi na wolnym ogniu, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Ułóż ryby na kaszy gryczanej. Podaj z sałatą posypaną miętą. Pstrągi możesz także upiec inaczej. Do środka każdej posolonej ryby włóż trochę masła, kilka gałązek natki, kawałek cytryny. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Upiecz.
<strong>Sławomir Put z Wrocławia</strong>Źródło: Takie jest życie