Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg w boczku na kaszy gryczanej"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15930
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz, odstaw.
Pstrągi umyj, natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem. Każdy owiń plasterkami boczku. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Smaż pstrągi na wolnym ogniu, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Ułóż ryby na kaszy gryczanej. Podaj z sałatą posypaną miętą. Pstrągi możesz także upiec inaczej. Do środka każdej posolonej ryby włóż trochę masła, kilka gałązek natki, kawałek cytryny. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Upiecz.
<strong>Sławomir Put z Wrocławia</strong>Źródło: Takie jest życie