Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.
Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki