Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7836
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13592
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7836
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1000
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13592
Składniki
Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.
Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki