Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne na wigilie,gosci na naszym stole od pokolen.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2743
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4075
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415994
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2743
Składniki
Z jazyn gotujemy wywar przez ok.45 minut.Wyjmujemy jazyny i odkladamy marchewke ,wkladamy umytego pstraga zeby byl przykryty i gotujemy przez 20 min na malym ogniu.Delikatnie wyjmujemy pstraga ,przecedzamy wywar sitkiem.Do wywaru dodajemy zelatyne wdlg przepisu pol lyzeczki octu i do smaku troche soku z cytryny..Przyprawiamy vegeta ,pieprzem.
Ugotowac 2 jajka na twardo ,marchewke z wywaru pokroic w plasterki,otwozyc groszek.Z pstraga odciac pletwy,wyjac grzbiet odciac glowe i wyjmowac kawalki miesa Wszystko ukladac w naczyniu,kawalki ryby,pokrojone jajka na twardo,groszek,marchewke,natke pietruszki, same listki.Delikatnie zalewamy wszystko wywarem najlepiej duza lyzka.Wszystko musi byc przykryte wywarem ,wstawic na noc do lodowki