Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w galarecie z jarzynami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1737
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1737
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Pstrąga skrop sokiem z cytryny, posyp solą na zewnątrz i wewnątrz, odstaw na 30 min. Korzeń pietruszki, marchewki i seler pokrój. Cebulę opiecz nad ogniem.
Do dużego garnka wlej 2 litry wody. Wsyp łyżkę soli, dodaj przyprawy, pokrojone warzywa i cebulę. Gotuj 10 min. Włóż pstrąga, gotuj po 15 min z obydwu stron. Rybę wyjmij, ostudź. Ułóż na półmisku.
Wywar przecedź, dodaj ocet i żelatynę, wymieszaj, ostudź. Pstrąga obłóż pokrojonym porem, kukurydzą, papryką i pozostałymi warzywami i ziołami. Zalej wywarem. Wstaw do lodówki.
<strong>Przepis przysłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie