Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg z grilla"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Ryby oskrob z drobnych łusek, opłucz, osusz. Posiekaj natkę, utrzyj z masłem oraz posiekanym czosnkiem. Przypraw lekko solą.
Do środka każdej ryby włóż trochę masła, włóż kilka gałązek ziół (według upodobania) i przekrojony na pół plaster cytryny. Natrzyj rybę solą lub przyprawą.
Błyszczącą stronę folii posmaruj olejem, ułóż rybę i szczelnie owiń pstrąga. Grilluj ponad 10-15 minut z jednej, potem tyle samo czasu z drugiej strony.
Podaj ryby z surówką oraz opieczonymi tostami. W ten sam sposób możesz przyrządzić wszystkie ryby morskie oraz słodkowodne. Metoda sprawdza się przy grillowaniu filetów rybnych.
Trzeba je posmarować masłem smakowym, obłożyć cytryną i lekko owinąć folią. Grilluj 10-15 minut, w zależności od wielkości porcji.Źródło: Bella Relaks