Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z nadzieniem podany z warzywami

Pstrąg z nadzieniem podany z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2577

Dodano:

Odsłon: 8227

Własna wariacja :)

Składniki

  • pstrągi, 2
  • pomidory koktajlowe, kilka sztuk
  • czosnek, 3,4 ząbki
  • sok z cytryny, pół cytryny
  • Natka pietruszki, pęczek
  • brokuły, 2
  • fasolka szparagowa (mrożona), niecałe opakowanie
  • papryki (podłużne), kilka sztuk
  • Olej sezamowy, do smaku
  • sos sojowy, do smaku
  • sezam biały
  • sezam czarny
  • czerwona cebula, 1
  • oliwa z oliwek, kilka kropli
  • przyprawa 5 smaków, do smaku
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg z nadzieniem podany z warzywami

Przygotowanie

  1. Pstrągi lekko osolić, skropić sokiem z cytryny, nadziać plasterkami czosnku, plasterkami pomidorków koktajlowych i natką pietruszki. Folię posmarować oliwą, pstrągi zawinąć w folię, wstawić do piekarnika na ok 25 minut.

  2. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Dodać cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać różyczki brokułów, fasolę szparagową, oraz pokrojoną w paski paprykę. Do mieszanki warzyw dodać do smaku olej sezamowy, sos sojowy, sezam czarny oraz biały. Dusić do momentu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z pstrągiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 stycznia 2012 I to jest to co bardzo lubię,świetny przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń