Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pstrągi lekko osolić, skropić sokiem z cytryny, nadziać plasterkami czosnku, plasterkami pomidorków koktajlowych i natką pietruszki. Folię posmarować oliwą, pstrągi zawinąć w folię, wstawić do piekarnika na ok 25 minut.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać odrobinę oliwy z oliwek. Dodać cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dodać różyczki brokułów, fasolę szparagową, oraz pokrojoną w paski paprykę. Do mieszanki warzyw dodać do smaku olej sezamowy, sos sojowy, sezam czarny oraz biały. Dusić do momentu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z pstrągiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 22 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
I to jest to co bardzo lubię,świetny przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz