Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest powalający. Rybę można przygotować w piekarniku, jak i na grillu.
Pstrąg z piekarnika
Składniki
- 2 pstrągi
- pół cytryny
- Suszony tymianek
- Suszony koperek
- Natka pietruszki
- Masło
- Sól, pieprz cytrynowy
Składniki
- 2 pstrągi
- pół cytryny
- Suszony tymianek
- Suszony koperek
- Natka pietruszki
- Masło
- Sól, pieprz cytrynowy

Etapy przygotowania
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem i koperkiem. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła oraz gałązki natki pietruszki.
Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 830
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1299
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 358
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pożywna, smaczna.
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Wegetariańskie
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 830
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1299
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 358


Składniki
- 2 pstrągi
- pół cytryny
- Suszony tymianek
- Suszony koperek
- Natka pietruszki
- Masło
- Sól, pieprz cytrynowy
Pstrągi dokładnie czyścimy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Nacieramy z obu stron odrobiną soli i pieprzu. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ryby układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy tymiankiem i koperkiem. Do środka każdej ryby wkładamy cienkie plasterki masła oraz gałązki natki pietruszki.
Zawijamy folię i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach, około 15-20 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Pyszności!
Bardzo lubimy pieczone rybki z masełkiem :)