Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna wersja tej przepysznej ryby.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 181
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 181
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1301
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Ryby oczyściłam i nacięłam. Do sprawiania ryb użyłam czystej ale przebarwionej ścierki- ryba się nie ślizga a ścierkę można potem po prostu wyrzucić. Rybę posypałam przyprawami i ją natarłam. To ważne- jeśli ryba na parze ma mieć smak to trzeba zostawić ją na co najmniej godzinę w lodówce aby przyprawy przeniknęły do mięsa.
Włożyłam papier do pieczenia do garnka do gotowania na parze. Podlałam spód oliwą, położyłam pstrąga i jego też polałam oliwą. Parowałam rybę około 15 minut- najlepiej po tym czasie rozchylić nacięcie i sprawdzić czy mięso jest białe a nie szkliste. Ryba rozpływa się w ustach! Podałam z cytryną, ziemniakami pure i sałatką z kiszonej kapusty.
Smacznego :)