Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i smaczna wersja tej przepysznej ryby.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1096
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13640
Składniki
Ryby oczyściłam i nacięłam. Do sprawiania ryb użyłam czystej ale przebarwionej ścierki- ryba się nie ślizga a ścierkę można potem po prostu wyrzucić. Rybę posypałam przyprawami i ją natarłam. To ważne- jeśli ryba na parze ma mieć smak to trzeba zostawić ją na co najmniej godzinę w lodówce aby przyprawy przeniknęły do mięsa.
Włożyłam papier do pieczenia do garnka do gotowania na parze. Podlałam spód oliwą, położyłam pstrąga i jego też polałam oliwą. Parowałam rybę około 15 minut- najlepiej po tym czasie rozchylić nacięcie i sprawdzić czy mięso jest białe a nie szkliste. Ryba rozpływa się w ustach! Podałam z cytryną, ziemniakami pure i sałatką z kiszonej kapusty.
Smacznego :)