Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg złocisty na parze

Pstrąg złocisty na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815

Dodano:

Odsłon: 470

Lekka i smaczna wersja tej przepysznej ryby.
Reklama
Reklama
Pstrąg złocisty na parze

Przygotowanie

  1. Ryby oczyściłam i nacięłam. Do sprawiania ryb użyłam czystej ale przebarwionej ścierki- ryba się nie ślizga a ścierkę można potem po prostu wyrzucić.
    Rybę posypałam przyprawami i ją natarłam. To ważne- jeśli ryba na parze ma mieć smak to trzeba zostawić ją na co najmniej godzinę w lodówce aby przyprawy przeniknęły do mięsa.

  2. Włożyłam papier do pieczenia do garnka do gotowania na parze. Podlałam spód oliwą, położyłam pstrąga i jego też polałam oliwą. Parowałam rybę około 15 minut- najlepiej po tym czasie rozchylić nacięcie i sprawdzić czy mięso jest białe a nie szkliste.
    Ryba rozpływa się w ustach! Podałam z cytryną, ziemniakami pure i sałatką z kiszonej kapusty.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 lutego Jeden z wrażenie głowę stracił ;p
Pyszne, zdrowe, na parze ryba wychodzi rewelacyjna. Dodatki idealne do ryby i gdy nie to, że już po kolacji, to skusiłbym się na taki talerzyk :)

Albo pójdę trochę odśnieżyć i od razu smak wróci ;p
Odpowiedzi: 13 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 lutego Przyznam ze pierwszy raz widze albinosa pstraga,super pomysł na parze,jutro zrobię wyglada bardzo smacznie:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń