Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pstrągi z warzywami i masłem ziołowym"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2106
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 805
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10378
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2106
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 805
Składniki
Połowę pęczka natki posiekaj, resztę odłóż. Miękkie masło posól i utrzyj z sokiem z cytryny. Dodaj posiekaną natkę oraz drobno pokrojone kapary. Wymieszaj.
Pstrągi umyj, odet nij płetwy. Natrzyj ryby wewnątrz i na zewnątrz masłem ziołowym. Pozostałe gałązki natki powkładaj po kilka do środków ryb.
Cytrynę sparz, pokrój w plastry. Pokrój umyte papryki i cukinię. Patelnię do grillowania posmaruj oliwą. Usmaż na złoto pstrągi z obu stron i pokrojone warzywa.
ok. 55 min • Porcja 405 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie