Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pszenno-żytni chleb na drożdżach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 244
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 173
Składniki
Drożdże rozprowadź w ciepłej wodzie. Dodaj mąkę, sól, miód, olej. Wyrób ciasto, obsyp obficie mąką. Włóż do miski, przykryj, odstaw do wyrośnięcia na około godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220° C i umieść w nim naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Ciasto wyłóż na blachę. Piecz 50 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień