Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki na słodko. Znikają bardzo szybko :)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wszystkie produkty na ciasto umieścić w misie blendera i zmiksować. Odstawiamy na bok, aby ciasto odpoczęło i dobrze się połączyło. W między czasie zabieramy się za przygotowanie farszu. Twaróg gnieciemy widelcem, mieszamy ze śmietaną, cukrem, aromatem. Wbijamy całe jajka. Po wymieszaniu wsypujemy wypłukane rodzynki. Naleśniki smażymy z obu stron. Po usmażeniu każdego, od razu nakładamy farsz i zawijamy. Układamy w formie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 30 minut w 150*